Értékátadó zsilip

Értékátadó tálca

Pénzátadó pult

Egyedi megoldások

Helycserélő-fiókos pénz- és értékátadó tálca

A helycserélő-fiókos pénz- és értékátadó tálca minden olyan pénztári ki-, illetve befizetőhelyen jól alkalmazható, ahol fontos a kiemelt biztonság. Az általában átlövésgátló üveggel elválasztott két – ügyfél oldali és kezelő oldali – tér között olyan felületet biztosít, amelyen keresztül a be- és kifizetések, csomagátadások biztonságosan (a mechanikai védelem és az átlövésgátlás szempontjainak megfelelően), gyorsan és kényelmesen lebonyolíthatók.
 

Az eszköz a helycserélő-fiókos mechanikai megoldásnak köszönhetően az ügyfél oldali és a kezelő oldali tér közötti közvetlen kapcsolatot minden működési állapotában kizárja, ezzel is növelve a személyzet biztonságát. 
A berendezés alkalmas nagyobb méretű csomagok, illetve az irattálca behelyezésével kisebb tárgyak, pl. dokumentumok átadására is.
A tálca rendelkezik a szükséges MABISZ tanúsítvánnyal, M1-M5 átlövésgátlási fokozatig a teljes körű mechanikai védelem alkotóeleme.

 

A berendezés látható alkatrészeinek anyaga korrózióálló minőségű acéllemez, felülete a megrendelő igénye szerint tükrös, szálcsiszolt, gyöngyszórt vagy festett kivitelű lehet.
A mozgó átadófelek egyenletes futását és az alacsony működési zajszintet lineáris sínrendszerek biztosítják, kiemelés-gátlással.

 

A helycserélő-fiókos tálca a két szélső pozíciójában automatikusan, retesz ellenében rögzül. A kezelő a reteszt elhúzva, a tálca fogantyújának segítségével mozgathatja az átadófeleket a szélső állások között. Amennyiben az ügyfél oldal nyitott pozícióba kerül, a kezelő oldali átadótér lezárt állapotú, illetve ha a kezelő oldal nyitott, akkor az ügyfél oldal nem hozzáférhető.

A fenti adatok a standard felépítésű, FB4 (M3) fokozatú tálcára vonatkoznak, igény szerint eltérő méretű, egyedi eszköz szállítását is vállaljuk!
A mérettartomány alsó határértéke a gépelemek által még biztosítható célszerű szolgáltatás.
A mérettartomány felső határértéke: olyan térméret változás, mely befolyásolja a támadhatóságot-, ballisztikai védelmet.

Védelmi fokozatok:

1 M1 / FB2, - M2 / FB3, - M3 / FB4, - M4 / FB6, - M5 / FB7.
(Az M1-M4 védelmi tartományban a készülék integrált elemei alkotják a ballisztikai védelmet, az M5-ös fokozat esetében M5-ös ballisztikai védőpanellel egészítjük ki a berendezést)

 

 

Alkalmazási területei:

- Pénztári pultokban, a biztonsági fokozatnak megfelelő üvegfalas előtéttel
- Okmányátadókban
- Pénzátadó zsilipekben
- Pénzintézeti eszközökben